وي با بيان اين که جشنواره تئاتر عروسکي فرصت خوبي براي معرفي ظرفيتهاي اين مجموعه تاريخي ـ فرهنگي است، افزود: پذيرايي از بزرگان و فعالان فرهنگي و هنري از جمله «استاد حسن لوئيان» آخرين بازمانده عروسکسازان و عروسکگردانان خيمهشببازي 100 سال گذشته در اصفهان و «امير سهرابي» مجموعهدار و پژوهشگر عروسکهاي پشتپرده دوران قاجار در کاخ گلستان نشانگر اين مهم است که مجموعه مذکور همچون گذشته مکان مناسبي براي توسعه سنتها و فرهنگ ماست.
رئيس ايکوم ايران با اشاره به اين که در گذشته ميدان ارگ(فضاي پيراموني کاخ) عرصهاي براي تبادلات فرهنگي از جمله نمايش عروسکي و خيمهشببازي بوده است، خاطرنشان کرد: آخرين نمايش عروسکهاي خيمهشببازي نيز در ميدان نقش جهان اصفهان با کاربري مشابه فضاي ميدان ارگ تهران اجرا شده است.
وي يادآور شد: 90 عروسک قديمي نمايشي از تهران و شيراز در سالهاي گذشته جمعآوري شد که اکنون در تبريز نگهداري ميشوند؛ چرا که قرار بود موزه عروسک و نمايش در اين شهر راهاندازي شود.
محيط طباطبايي تصريح کرد: با جمعآوري آرشيوهاي عروسکي در تئاتر شهر و مکانهاي ديگر ميتوان موزه عروسک را با عنوان مجموعهاي باارزش راهاندازي کرد و اين عروسکها را در يک جا نمايش داد.
ص/122
انتهای پیام/